Till startsida
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Centre for Environmental Political Studies (CEPS)

CEPS är en forskargrupp vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet, som arbetar med samhällsvetenskapliga och tvärvetenskapliga studier av miljöpolitik och miljöproblem (samhälleliga orsaker och effekter). Statsvetenskapliga studier av miljöfrågor har ökat markant under de senaste tio åren och CEPS samlar idag ett 20-tal aktiva forskare och doktorander som tillsammans har ett stort antal projekt inom flera olika områden.

Vår forskning berör ett flertal miljöpolitiska problem och vi använder oss av en bred arsenal av metodologiska angreppssätt. Exempel på frågor vi berör är hållbar utveckling, klimatförändringar, miljöopinion och förvaltning av naturresurser - såsom fiske och vatten samt energipolitik. Mer information om de personer som är verksamma inom CEPS och de projekt som vi bedriver finns tillgängligt här.

 

 

Sidansvarig: Martina Povitkina|Sidan uppdaterades: 2017-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?